4 REDENEN OM JE ZONNEPANELEN TE LATEN REINIGEN

 

1. Je zonnepanelen zijn het uithangbord van je huis

Samen met je dak zijn je zonnepanelen het eerste wat mensen zien bij het aankomen aan je huis. Je wil natuurlijk een propere, mooie uitstraling creëeren. Daarom staan wij bij west-clean tot jouw dienst om van je huis het meest stralende huis in de straat te maken.

2. Hardnekkige vervuiling is moeilijk weg te halen

Hardnekkige vervuiling, zoals afgevallen bladeren, vogelpoep of zand zijn nu eenmaal moeilijk zelf weg te halen. Ook is het belangrijk niet enkel te vertrouwen op een flinke regenbui om al dit opgehoopte vuil weg te krijgen.

3. Negatieve rendement van je zonnepanelen tegengaan

Een laagje vuil op je zonnepanelen kan uiteindelijk een negatieve invloed hebben op een goed rendement, omdat het zonlicht niet meer ongehinderd op je zonnepaneel terecht kan komen. Voor een optimaal resultaat is het dus belangrijk om je zonnepanelen regelmatig vrij van vuil te maken.

4. Voorkom permanente schade

In extreme gevallen kan zo’n vuil zelfs permanente schade aanbrengen aan je zonnecellen. Zelf is het echter moeilijk om te weten te komen welke cellen nu wel nog werken en welke helemaal niet meer.Daarom hebben wij onze speciale camera mee om de zonnecellen te controleren op schade. 

 

 

HOE VAAK MOETEN ZONNEPANELEN GEREINIGD WORDEN? 

Ondertussen weet je dat het belangrijk is voor de prestaties van je zonnepanelen dat ze regelmatig een reinigingsbeurt moeten krijgen. Maar hoe vaak moet dat schoonmaken nu gebeuren?

Dit hangt natuurlijk deels ook af van jouw persoonlijke situatie. Als er veel bladeren op je panelen vallen is het aangeraden iets vaker je zonnepanelen te reinigen. Hetzelfde geldt wanneer er erg weinig regen valt.

Voor een optimaal rendement wordt het aangeraden om, net als je dak, je zonnepanelen toch één keer per jaar te laten reinigen. Heb je vragen over zonnepanelen schoonmaken en of het voor jouw zonnepanelen nodig is? 

 

ZELF ZONNEPANELEN REINIGEN OF UITBESTEDEN? 

Misschien denk je dat je zonnepanelen reinigen helemaal niet zo moeilijk klinkt en je het best zelf kan doen. Maar weet je ook hoe je om moet gaan met speciale zonnepanelen of panelen op moeilijk bereikbare plaatsen of een hellend dak? Weet je waar je osmosewater kan krijgen, hoe je krassen kan voorkomen of heb je een hoogtewerker staan? Een schoonmaakbedrijf zoals west-clean is op al deze dingen voorbereid. Laat je dak reinigen en geniet tegelijkertijd van een reiniging van je zonnepanelen. 

 

FACTOREN DIE EEN ROL SPELEN IN RENDEMENT ZONNEPANELEN

Het zonnepaneel rendement hangt af van diverse factoren:

  • Aantal zonnepanelen
  • Jaarlijks aantal zonuren
  • Hoe schoon de panelen zijn
  • Eventuele defecten 
  • Soort zonnepanelen (monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen)
  • Hellingsgraad van het dak
  • Oriëntatie van de panelen 
  • Bepaald vermogen per zonnepaneel in Wattpiek
  • Temperatuur

Je kan natuurlijk niet al deze factoren controleren. Maar degene die je wel in de hand hebt kan je maar beter goed opvolgen. Veel mensen onderschatten of verwaarlozen het onderhoud van hun zonnepanelen. Nochtans is het zonnepaneel rendement van goed onderhouden panelen hoger.

 

Defecten en hotspots opsporen gebeurt met behulp van een warmtebeeldcamera. Die staat ons toe te zien welke delen van het zonnepaneel warmer zijn dan andere delen. Afhankelijk van waar deze warmere delen zich bevinden en van welke vorm ze hebben, stellen we een diagnose op.  

Met zo’n warmtebeeldcamera kan je ook een groot aantal zonnepanelen in een relatief korte periode checken op defecten. 

Opbrengst van zonnepanelen hoog houden? Vraag jouw gratis offerte voor detectie van hotspots

De prijs van de detectie hangt af van hoeveel zonnepanelen je hebt en de totale oppervlakte die we moeten controleren. Vraag gerust jouw gratis offerte aan!

Rendement van zonnepanelen hoog houden en zo veel energie opwekken? Onderhoud jouw panelen. Laat ze tijdig reinigen en controleer ze op defecten. Reken op west-clean voor het onderhoud van jouw zonnepanelen!
Garantiebehoud:
Veel zonnepaneelfabrikanten bieden garanties op hun producten. Echter, deze garanties kunnen komen te vervallen als de zonnepanelen niet regelmatig worden schoongemaakt en gecontroleerd. Door deze onderhoudsstappen te volgen, kunnen huiseigenaren ervoor zorgen dat ze in aanmerking blijven komen voor eventuele garantieclaims in het geval van defecten of storingen.Conclusie:
Het verwijderen en controleren van zonnepanelen is een essentiële stap voor huiseigenaren die willen profiteren van de voordelen van zonne-energie. Door regelmatig onderhoud kunnen huiseigenaren de en efficiënte van hun zonnepanelen maximale, veiligheidsrisico's vermijden en in aanmerking blijven komen voor garantieclaims. Bovendien dragen ze bij aan een duurzamere toekomst door hun ecologische voetafdruk te duurzaam. Dus als u zonnepanelen heeft, vergeet dan niet om ze regelmatig schoon te maken en te controleren op kapotte cellen.